Mat på nätet

Köp matkassen online

Förenkla din matlagning - Köp en bra kniv

Det är inte för inte som kockar på restauranger har bra knivar.

Ofta står vi i våra kök och sliter med någon gammal maskindiskad, hackig historia till kniv när det kunde vara så mycket enklare med en eller flera bra riktigt vassa knivar. Kniven underlättar din matlagning och det finns flera bra knivset från global där du kan hitta de knivar som täcker alla dina behov i matlagningen.

Men det är också viktigt att ta hand om knivarna. Som nämnt ovan vill knivarna helst inte bli maskindiskade, maskindiskmedlet gör dem hackiga i eggen vilket snabbt gör dem slöa och trista. Dessutom är det oundvikligt att kniven, hur bra den än är från början, blir slöare och kanske tom får en del små hack i eggen.

Så här vårdar du dina knivar

Handdiska kniven. När du använt klart kniven så handdiskar du av den med diskmedel. Sätt inte kniven i diskmaskinen som nämnt ovan. Det viktiga är att du rengör kniven så att inte fett eller smuts sitter kvar.

Torka av kniven. Både när du diskat kniven och om du bara pausar i användandet så är det viktigt att du torkar av kniven så att ingen fukt är kvar på knivbladet. Båda dessa punkter är särskilt viktiga om det är ett kolstålsblad på kniven.

Häng upp kniven. Använd med fördel en magnetlist på väggen så att kniven hänger luftigt. Undvik att lägga kniven i en låda bland andra redskap där den slits mot dessa och det är dessutom farligt att rota fram en vass kniv i en låda.

Mirakelkuren - slipa din kniv

Hur bra du än vårdar din kniv så kommer den att bli slöare och slöare. Det är helt naturligt. För att råda bot på detta så är det slipning av kniven som gäller. Det finns förstås mänger av olika verktyg för att slipa en kniv. Alltifrån färdiga maskiner eller små verktyg där du stoppar i kniven i en skåra ocn får korrekt vinkel. Om du vill få en riktigt bra slipning så gäller dock att du köper slipstenar och lär dig hur du slipar en kniv med dessa. Det kommer att vara en kunskap du har med dig hela livet och du kommer inte att behöva köpa nya knivar när en har blivit slö.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.