Mat på nätet

Köp matkassen online

Matkassen på nätet

För dig som funderar på hur det här vad matkassen på nätet egentligen är för något så följer här några tankar från oss vilka som är målgruppen och vad man kan tänka på innan man startar med att köpa hemleverarad mat.

Varför köpa matkasse?

De flesta företag som levererar matkassar nischar in sig mot barnfamiljer som vill slippa åka iväg (kanske stressa iväg) och köpa mat. Istället får man en fast tid där maten levereras med recept och tillagningsanvisningar. Många upplever (bland annat vi själva) att detta kan vara en bra hjälp i vardagen när man vill slippa att stressa eller lägga tid på att köpa maten själv.

En annan anledning att testa matkassen är förstås också för att få inspiration och hjälp att laga bra mat. Det är allt som oftast så att man fastnar i gamla hjulspår och tillagar samma gamla vanliga korv stroganoff. Det kan helt enkelt piffa upp vardagen.

Blir det dyrt med en matkasse?

Att svara på hur dyrt eller billigt en matkasse bli i jämförelse med att handla maten själv är mycket svårt. Priser och innehåll varierar från matkasse till matkasse och självklart även mellan butiker. Du kan ändå räkna med ett prisintervall för 5 dagars matkasse till 45 personer i intervallet 600 - 900 kr. Läs gärna svd jämförelse om matkassar här.

Hur skall jag veta att de levererar till mig?

Det märks att detta affärsområde fortfarande är ganska outvecklat då matkasseföretagen framförallt levererar till storstadsområdena. Det finns oftast en sökmöjlighet på deras hemsidor där du först kan kolla att de leverar till just ditt postnummer.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.